Pod Spišským hradom súťažili kuchári vo varení guľášu

13.06.2010 Levoča

Levoča 13. júna (TASR) - Vo varení guľášu súťažili dnes kuchári zo Spiša a Šariša a ich pomocníci na Guľášfeste 2010, ktorý sa konal na Spišskom salaši v okrese Levoča.
Podujatie, na ktoré prišla približne tisícka zvedavcov a gurmánov, sa konalo už po ôsmy raz. Svoje kulinárske umenie predviedlo na lúke pod Spišským hradom 16 kuchárov - amatérov z viacerých miest a obcí Prešovského kraja. Asistovali im pomocníci. Ako informoval za organizátorov Jaroslav Štrublík, sedemčlenná porota hodnotila nielen chuť pripraveného jedla, ale aj jeho farbu, vôňu, použité ingrediencie, či hygienu prípravy. Najchutnejší povolebný guľáš, ktorému dali meno Spiš Spectrum, navarili Prešovčania - bratia Milan a Branislav Jurkovskí. Dostali zaň od poroty 1980 bodov.
Celkove pripravili počas súťaže v kotlíkoch takmer 200 litrov chutného jedla. O jeho konzumentov nebola núdza. Kuchári si totiž so sebou doviezli aj početných fanúšikov. Kuchárski pomocníci si popri varení zasúťažili aj vo fúrikovom behu.
Cieľom tradičného guľášového festivalu bolo spestriť rodinám s deťmi tento raz povolebnú nedeľu, ale hlavne propagovať možnosti cestovného ruchu na Spiši, dodal Štrublík.
 

Vyberte región